ABC-Team voitti maahockeyn SM-kultaa
28.8.2021 14:43 Uutiset / Liiton etusivu

Warriors HC otti SM-pronssia.

Naisten maahockeyn finaalissa nähtiin edellisvuoden tapaan tutut joukkueet, kun Porvoo HC ja helsinkiläinen ABC-Team ottivat mittaa toisistaan.

Edelliskauden hopeamitalisti Porvoo HC on tällä kaudella nostanut tasoaan ja voitti niin runkosarjan kuin jatkopelit suvereenisti. Porvoolaiset myös aloittivat vahvasti, kun Ira Kaijolehto teki ottelun ensimmäisen maalin heti pelin ensimmäisten minuuttien aikana. ABC onnistui maalinteossa tasaisen ottelun loppumetreillä Kenia Salmisen tasoittaessa tilanteen viisi minuuttia ennen ottelun päättymistä. Tasatilanteessa päättynyt ottelu jatkui siis kahdella 10 minuutin jatkoerällä.

ABC piti peliä ensimmäisessä jatkoerässä hyppysissään ja Adeline Mieli iski lyhyen kulman erikoistilanteesta erän puolivälissä helsinkiläiset 1-2 johtoon. Viimeisessä jatkoerässä Porvoo HC onnistui kokoamaan rivinsä ja sai pelattavakseen useita lyhyitä kulmia, mutta maalia niistä ei syntynyt. Ottelu päättyi siis myös edelliskaudellakin mestaruuden voittaneen ABC-Teamin kultajuhliin.

Finaalipeliä edelsi dramaattisia käänteitä, sillä kullasta taistelevia joukkueita säädettiin aivan viime metreillä. Runkosarjan kakkonen, ABC-Team koki välieräpeleissä tappion ja tasapelin Warriors HC:tä vastaan ja olisi näin ollen jäänyt pois finaaliottelusta. Protestin jälkeen kurinpitovaliokunta tuomitsi Warriorsin kuitenkin häviämään ottelut edustuskelvottoman pelaajan peluuttamisesta ja ABC-Team pääsi taistelemaan jälleen kerran maahockeyn SM-kullasta.

Warriors HC kukisti pronssipelissä Seinäjoki Unitedin 1-0. Ottelun ainoan maalin teki Elisa Vaittinen ottelun kolmannessa erässä.