Ohjeistus turnauksiin ja niiden järjestelyihin koronavirusepidemian aikana
27.8.2020 18:35 Uutiset / Liiton etusivu

Tiedote 27.8.2020

OHJEISTUS TURNAUSJÄRJESTELYIHIN JA SARJOJEN TOTEUTTAMISEEN KORONAVIRUSPANDEMIAN AIKANA

Tämä ohjeistus on voimassa toistaiseksi. Ohjeistusta päivitetään tarvittaessa pandemiatilanteen muuttuessa.

Hockeytoiminnassa tulee noudattaa:

Valtioneuvoston

Aluehallintoviraston sekä

THL:n ohjeistuksia

Koronaviruksen ehkäisemiseksi hockeytä ei tule pelata eikä harjoitella, jos sinulla on pieniäkään sairauden oireita. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkku- kipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.

Yleistä joukkuetoiminnassa turnauksiin osallistuessa

Riskiryhmiin kuuluvia suositellaan noudattavan erityistä varovaisuutta turnaukseen osallistuessa sekä huomioimaan paikallinen tautitilanne.

Turnauksissa kirjataan ylös kaikki tapahtumaan osallistuneet (pelaajat, valmentajat, ottelun toimihenkilöt, jne) Osallistujien nimiä säilytetään liiton toimesta 14 vuorokautta. Velodromilla sisääntulo porteilla löytyy lista, jonne katsojat ja muut kirjata nimensä.

Joukkueilta vaaditaan erityistä huolellisuutta, että kaikki kentällä ja kentän laidalla olevat pelaajat ja toimihenkilöt löytyvät torneopalista.

Pelaajille suositellaan henkilökohtaisen käsidesin mukana kuljettamista.

Kaikkia joukkueen yhteisiä varusteita ja asuja käsittelee mahdollisuuksien mukaan vain yksi henkilö.

Jokaisella pelaajalla on oma henkilökohtainen juomapullo.

Huolehditaan yleisten tilojen hygieniasta, vaikka siivous ei kuuluisikaan joukkueen vastuulle.

Ennen turnausta

Koronaviruksen oireiden tiedostaminen ja tunnistaminen. Vähänkään oireisena ei koskaan osallistuta otteluihin tai muihin joukkueen yhteisiin tapahtumiin.

Oireiden tunnistaminen, suositukset yms. tulee käydä läpi kaikkien joukkueen jäsenien kanssa. Joukkueen huoltajan suositellaan käyttävän tilanteeseen vaadittavia välineitä (hengityssuojain, suojakäsineet tms.)

Matkustaessa pyritään kaikissa tilanteissa turvaamaan 1-2 metrin turvavälien toteutuminen.

Saapuminen ottelupaikalle ja poistuminen ottelupaikalta

Vältetään turhan aikaisin ottelupaikalle saapumista.

Joukkue valvoo sisäisesti, että kaikki noudattavat ohjeistuksia ja opastuksia.

Ottelupaikalta poistutaan mahdollisimman pian ottelun/turnauksen jälkeen.

Pukuhuone käytännöt

Velodromilla on neljä pukuhuonetta, joita käyttää yksi joukkue kerrallaan.

Pukuhuoneiden käyttöä tulee välttää. Jos niitä käytetään, niin niissä viivytään mahdollisimman vähän aikaan. Pukuhuoneeseen saa tulla vain joukkueen jäsenet. Tarvittaessa pukeutuminen ja peseytyminen porrastetaan pienryhmiin, niin että turvavälit säilyvät.

Hygieniavälineitä (shampoo, deodorantti, shmapoo, yms.) ei saa lainata.

Pukuhuoneet jätetään siistiin kuntoon ja kaikki roskat laitetaan roskakoriin.

Henkilökohtaisia tai joukkueen varusteita, tavaroita tai vaatteita ei säilytetä pukuhuoneissa, ellei joukkueella ole koko turnauksen ajan sama pukuhuone yksinään käytettävissä ja se on mahdollisuus lukita.

Seuraava joukkue saa mennä pukuhuoneeseen vasta, kun edellisen joukkueen joukkueenjohtaja on antanut siihen luvan. Vältetään turhaa odottelua ja jonottamista velodromin sisäaulassa. Odottaminen tapahtuu kentän laidalla tai etupihalla.

Mahdollisuuksien mukaan suositellaan, että pelaajat tulevat paikalle pelivarusteet puettuna ja peseytyvät kotioloissa aina kun se on mahdollista.

Käsien pesu ja desifiointi aina pukuhuoneeseen tultaessa.

Ottelupalaverit pidetään mahdollisuuksien mukaan ulkotiloissa ja huomioidaan turvavälit.

WC: t ovat avoinna.

Turvavälit ja hygienia ottelupaikalla

Pelikentän ulkopuolella pyritään säilyttämään turvavälit 1-2 metriä ja vältetään ristiin kulkemista. Edelleen tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää. Tämä on lähes mahdotonta pelissä.

Kättelyä ei suoriteta ennen peliä tai pelin jälkeen.

Sylkeminen paikalla on ehdottomasti kielletty.

Toiminta kentällä

Pelin aikana kentällä on ainoastaan pelaavien joukkueiden pelaajat ja toimihenkilöt sekä tuomarit ja toimitsijat.

Vanhemmat ja muut katsojat pysyvät katsomossa koko ottelutapahtuman ajan

Seuraavaksi pelaava joukkue lämmittelee tulevan pelinsä (vieras/koti) oman puolen päädyssä.

Kädet tulee pestä ennen ottelua ja ottelun jälkeen. Käytä omaa käsidesiä.

Ei kättelyä ennen eikä jälkeen pelien.

Maalin juhlinta sallittu lähikontakteja välttäen, ainoastaan kentällä olevat pelaajat osallistuvat juhlintaan.

Ei joukkokokoontumisia esimerkiksi loukkaantumistilanteissa.

Pelaava joukkue poistuu kentän keskiviivan kautta ja seuraavaksi pelaava joukkue tulee kentällä pelikentän kulmista.

Mikäli joukkueella on yli tunnin pelitauko, suositellaan joukkueen poistumista paikalta turhien kontaktien välttämiseksi. Velodromilla joukkueet voivat olla katsomossa oman joukkueensa kanssa muita kontakteja välttäen.

Joukkueen johtaja/valmentaja vastaa siitä, että annettuja ohjeita noudatetaan.

Todettu koronatapaus joukkueessa

Toiminta vastuullisesti terveydenhuoltoviranomaisten ohjeita noudattaen – Joukkueeseen suunnatusta terveydenhoidon toimenpiteestä ilmoitettava aina välittömästi kilpailu@hockeyliitto.com.

Suositellaan, että viestintä koronatapauksen kohdalla keskitetään seuran yhdelle nimetylle yhteyshenkilölle.

Ottelutapahtumat ja katsojat

Tapahtumissa vältetään jonoutumista ja noudatetaan turvaväleja. Velodromin sisätiloihin eivät tule kuin pelaajat, joukkueen toimihenkilöt sekä tuomarit ja toimitsijat. Veldromin aulaussa ei oleskella.

Liikkumista katsomoiden välillä ei suositella.

Katsomossa istutaan valvotusti turvavälejä noudattaen.

Turvavälien noudattaminen ei ole välttämätöntä samaan perheeseen ja ruokakuntaan kuuluvien välillä.

Myyntipisteissä on käytettävä käsidesiä.

Suositellaan valmiiksi pakattuja tuotteita

Suositellaan kortti-/mobiilimaksamista (mielellään lähimaksu)

Vältetään asiakkaiden tarvetta koskea astioihin ja aterimiin.