Share |

Maahockeyvarusteet


Suomen Hockeyliiton kautta saat yhteyden varusteiden maahantuojiin. Mikäli kaipaat tietoa maahockeyvarusteiden hankinnasta (maila, hanska, säärisuojat tai maalivahdin varusteet) kysy neuvoa: info@hockeyliitto.com / +358 44 9752 684

 shop_pelaaja.jpg mailat_shop.jpgsaarisuojat.jpg

 hockeypallot.jpg hockey_hanska.jpg

 hockey_maalivahti.jpg hockey_veskari.jpg

KUINKA VALITSEN ITSELLENI OIKEANPITUISEN MAAHOCKEYMAILAN?
  • Hockeymailojen pituus vaihtelee 28" - 38" tuumakoon välillä. Valitsemalla oikeanpituisen hockeymailan voit vaikuttaa oman pelaamisesi tasoon ja mailan käytön mukavuuteen kentällä.
  • Liian pitkän mailan kanssa on vaikeaa käsitellä palloa ja se voi rajoittaa jopa ketteryyttäsi kentällä. Liian lyhyt hockeymaila puolestaan rajoittaa muun muassa laukauksien ja syöttöjen kovuutta kaventaen samalla pallon hallintataitoja. Voit valita itsellesi oikeanpituisen mailan käyttäen hyväksesi alla olevaa kokotaulukkoa:

field-hockey-stick-sizing.jpg

Amerikkalaisen standardin  (vas.) mukaan oikeanpituinen hockeymaila valitaan siten, että mailan tuppiosa tulee 1" - 2" tuumaa vyötärösi alapuolelle.
Hollantilaisen standardin mukaan (oik.) oikeanpituinen hockeymaila valitaan laittamalla mailan lapaosa kainalokuoppaan. Mailan tuppiosan tulisi olla polvilumpiosi keskikohdalla, tällöin sinulla on oikeanpituinen maila.
Ylläolevat standardit ovat viitteellisiä. Näin ollen on syytä tiedostaa, että oikeanpituisen mailan valintaan vaikuttaa myös yksilölliset- ja pelipaikkakohtaiset seikat. Mikäli olet epävarma kahden mailan pituuden välillä esimerkiksi 35" - 36", tulisi sinun miettiä myös mailan käyttötarkoitusta.
  • Puolustajalla pidempi maila on hyödyllinen muun muassa pallonriistotilanteissa ja antaa mahdollisuuden kuljettaa palloa hieman kauempana vartalosta (vastustajan on vaikeampi riistää palloa pois pienessä tilassa).
  • Keskikenttäpelaajalla / hyökkääjällä lyhyempi maila parantaa pelaajan pallonkäsittelytaitoja.
Mailan lapa on koukkumainen. Pienempi koukku antaa hyvän kontrollin palloon ja sillä on ketterää käsitellä palloa. Toisaalta pienempi koukku rajoittaa laukausten tehoa. Suurempi koukku mailassa takaa voimaa laukauksiin ja antaa isomman pinta-alan pallon vastaanottamiseen. Toisaalta isompi koukku rajoittaa pallon käsiteltävyyttä.
Tyypillisesti hockeymailat ovat jaettu 4:n eri muodon mukaan:
  • Shorti - Varsin yleinen mailan lapamalli. Shorti on loistava lapamalli nopeiden käännösten tekemiseen pallon kanssa. Shorti mallin lapaa käyttävät paljon kansainvälisen tason hyökkääjät sen mukavuuden ja hyvän pallokontrollin vuoksi.
  • Midi - Eniten käytetty mailan lapamalli aloitteliville pelaajille. Hieman pidempi koukku kuin Shorti lapamallissa, joten Midi soveltuu hieman paremmin laukauksien suorittamiseen isomman pinta-alansa vuoksi. Vippaus, pallonvastaanotto ja rystypuolen pelaaminen helpompaa tällä lapamallilla kuin Shorti mallin lavalla, joten Midi soveltuu erityisesti uusille pelaajille.
  • Maxi - Suurin standardoitu lapamalli. Maxi mailan lapamallia suositellaan erityisesti puolustajille isomman pallon lyönti- ja vastaanotto kykynsä vuoksi. Maxi mallilla saa lyönteihin myös hyvin voimaa taakse.
  • Hook - A J-muotoinen lapamalli. Hook mallin lavassa on kaksiosainen pää, jonka extra pinta-ala mahdollistaa paremman pelaamisen rystypuolella. Tämän lapamalli suunniteltu erityisesti vippaamiseen ja on paljon käytetty erikoistilannespesialistien käytössä (lyhyt kulma).
hockey-toes.jpg
MAAHOCKEYMAILAN OSAT:

Parts of a Field Hockey Stick

MINKÄLAINEN KÄYRYYS MAILASSANI TULISI OLLA?

Lähes jokaisessa maahockeymailassa on käyryyttä (bow). Tämä tarkoittaa sitä, että mailan päästä aina kantaan asti on siinä on mailalle tyypillinen kaarevuus. Useimmissa hockeymailoissa on 20 mm käyryys, mutta joissakin saattaa olla jopa 25 mm. Isompi käyryys auttaa laukausemaan kovempaa ja korkeammalle. Mailan käyryyden suhteen kannattaa ottaa huomioon pelaajan ikä, taitotaso ja pelipaikka.

Regular Bow

NORMAALI KÄYRYYS (REGULAR BOW)
Tyypilliseti mitattuma 20 - 25 mm on normaalikäyryys maahockeymailalle. Normaalikäyryys mahdollistaa hyvän pallonkäsittelyn, -vastaanoton ja laukauksen suorittamisen.

 

Control Bow

MEGA KÄYRYYS (MEGA BOW/CONTROL BOW)
Mega käyryyden avulla saat laukauksiin ekstra voimaa. Mega käyryys soveltuu kokeneille pelaajille ja tämän avulla vippaus ja pallon nosto ilmaan sujuu erinomaisesti.

 

Late Bow

MATALA KÄYRYYS (LOW BOW/LATE BOW)
Matala käyryys on mailan koukkuosasta käyrä mitattuna 25mm. Käyryys soveltuu ammattilaispelaajille ja se antaa lisäarvoa pallonkäsittelyyn, vippaukseen ja pallonnostoon ilmaan.