Ukraina ja Sveitsi tasapeliin Nuorten EM-areenalla
27.7.2022 17:51 Uutiset / Liiton etusivu

Suomi jäi Liettuan jalkoihin

Ukraina-Sveitsi ottelu päättyi tasapeliin

Nuorten EM-kilpailujen toisena päivänä vastakkain astuivat kaksi tasavahvaa joukkuetta, Ukraina ja Sveitsi, joilla molemmilla oli takana jo yksi voitto. Ottelussa nähtiin hyviä suorituksia ja vahvaa vääntöä ja pelin lopputuloksena taululle heijastettiin 1-1 tasapeli.

Ukraina aloitti ottelun vahvalla tekemisellä, Sveitsin keskittyessä puolustamiseen. Ensimmäinen erikoistilanne nähtiin heti ensimmäisellä neljänneksellä Ukrainan saadessa lyhyen kulman, mutta maalivahti torjui vedon. Vähitellen Sveitsi pääsi vahvemmin mukaan peliin ja molemmilta joukkueilta nähtiin muutamia hyviä hyökkäyksiä, ja maalivahdeilta hienoja torjuntoja.

Ottelun ensimmäistä maalia saatiin odottaa ottelun kolmannelle neljännekselle asti, jolloin Ukrainan Yaroslav Berhilevych nosti joukkueensa 1-0 johtoon. Vain kolme minuuttia myöhemmin Sveitsi sai lyhyen kulman ja joukkueen maalitykki Loris Grandchamp iski pallon Ukrainan maalivahdin Bohdan Yurkovin selän taakse tasoittaen tilanteen 1-1.

Loppua kohti Sveitsi otti peliä yhä enemmän hallintaansa ukrainalaisten napatessa vihreitä ja keltaisia kortteja. Maaleja ei kuitenkaan syntynyt ja ottelu päättyi 1-1 tasapeliin.

Suomi jäi Liettuan jalkoihin

Illan toisessa ottelussa Suomi sai vastaansa Liettuan. Suomi lähti hyvällä otteella peliin, mutta jo ensimmäisellä neljänneksellä Liettualta nähtiin kaksi hienoa maalia, Povilas Sinkeviciuksen ja Rafal Stankevicin taituroimana. Suomi sai muutaman hyvän hyökkäyksen ja pääsi yrittämään maalia lyhyessä kulmassa, mutta veto meni päin maalivahtia.

Toisella kolmanneksella Suomen Elmeri Rihtilä otti ensimmäisen vihreän kortin ja Liettua kuittasi tilanteen iskemällä 3-0 maalin Andzej Burkotin toimesta.

Kolmannella neljänneksellä Liettua otti pelin hallintaansa ja maaleja tuli kaksi lisää. Ensimmäinen syntyi lyhyen kulman jatkotilanteesta annetusta rangaistuslaukauksesta, jonka Justinas Blazys veti varmalla suorituksella Suomen maalivahtina toisella puoliajalla toimineen Jobanvir Khairan selän taa. 5-0 maali taas oli Dominykas Vaikenasin käsialaa.

Neljännellä puoliajalla Suomi otti kaksi viiden minuutin keltaista korttia ja Suomen puolustuksen haparoidessa Liettua hyödynsi saadut lyhyet kulmat iskemällä tilanteeksi 6-0. Suomi onnistui vielä muutaman kerran hyökkäämään Liettuan päähän, mutta maaleja ei syntynyt edes lyhyen kulman erikoistilanteesta. Liettua viimeisteli pelin iskemällä pelin loppuluvuiksi 7-0 viimeisellä minuutilla saadusta lyhyestä kulmasta,

Nuorten EM-turnaus (EuroHockey Junior Championship, men III) jatkuu välipäivän jälkeen perjantaina 29.7., joilloin Suomi saa vastaansa Ukrainan klo 13.30 pelattavassa pelissä. Perjantain toinen peli, Liettua- Sveitsi pelataan Helsingin Velodromilla klo 11.15 alkaen. Nuorten EM-kilpailut päättyvät lauantaina 30.7. pelattaviin finaalipeleihin.

Lisätietoa: http://hockeyliitto.com/

Täydelliset tulokset ja tilastot: https://tms.fih.ch/competitions/1402

Kuvat: Ville Järvinen

Tight fight in Ukraine Switzerland match

On the second day of the EuroHockey Junior Championships in Helsinki two equally strong teams faced each other. Both teams had one win behind them and desire to win again.

In the early part of the match, Ukraine kept the game under control, whilst Switzerland focused mainly on good defense. The first real attack came in first quarter when Ukraine was awarded a short corner, which was well saved by the goalkeeper.

Step by step Switzerland got more and more involved and both teams put togethert a few good attacks and there were some great saves from both goalkeepers. We saw good performances and a strong effort from both sides with the first goal being scored in the third quarter of the match, when Ukraine's Yaroslav Berhilevych put his team to a 1-0 lead. Only three minutes later, Switzerland had a possibility to tie the game when they were awarded a short corner. Loris Grandchamp found a way to hit the ball behind Ukraine's goalkeeper Bohdan Yurkov into the goal and situation ended in 1-1 goal.

Towards the end, Switzerland took more and more control of the game as the Ukrainians picked up green and yellow cards. However, no further goals were scored and the match ended in a 1-1 draw.

Finland was outrun by Lithuania

In the second match of the evening, Finland faced Lithuania. Finland started the game with a good attitude, but already in the first quarter we saw two great goals from Lithuania, skillfully scored by Povilas Sinkevicius and Rafal Stankevic. Finland got a few good attacks and got to try for a goal in a short corner, but the shot went towards the goalkeeper.

In the second quarter Finland's Elmeri Rihtilä took the first green card and Lithuania used the situation well by hitting a 3-0 goal by Andzej Burkot.

In the third quarter, Lithuania took final control of the game and scored two more goals. The first goal was a penalty shot, which Justinas Blazys hit with a confident behind the Jobanvir Khaira, who acted as Finland's goalkeeper in the second half. The 5-0 goal was made by Dominykas Vaikenas.

In the fourth quarter, Finland received two yellow cards, and while Finland's defense fumbled, Lithuania took advantage and strike the 6-0 goal from short corner. Finland managed to attack Lithuania a few more times, but no goals were scored. Lithuania finished the game by hitting the final scores of the game 7-0 from a short corner received in the last minute.

EuroHockey Junior Championship, men III continues after one day on Friday, July 29th when Finland will face Ukraine in at 13.30. Friday's second game, Lithuania-Switzerland, will be played at the Helsinki Velodrome from 11.15

More information: http://hockeyliitto.com/

Full results and statistics: https://tms.fih.ch/competitions/1402