Historiallinen SM-kulta Vantaalle
11.9.2021 18:40 Uutiset / Liiton etusivu

Vantaa HC juhli myös nuorissa

Maahockeyn SM-sarja huipentui varsinaiseen jännitysnäytelmään, kun SM-kullasta taistelivat kokenut SM-menestyjä, moninkertainen SM-kultamitalisti, turkulainen HC Kilpparit ja ensi kertaa sarjassa pelannut Vantaa HC. Odotettavissa oli tiukka taistelu maahockeyn mestaruudesta ja sellainen myös saatiin.

Turkulaiset aloittivat pelin varmasti ja ensimmäinen maali saatiin jo kuuden minuutin jälkeen, Sampo Hirviojan tehdessä varmaan työtä rangaistuslaukauksellaan. Vantaalaiset kuitenkin tasoittivat pelin muutaman minuutin jälkeen Mark Verdegaalin maalilla. Pelin viimeinen, ratkaiseva maali nähtiin vasta ottelun viimeisellä neljänneksellä, kun nuori Massimo Ruohonen vei vantaalaiset pelin johtoon ja lopulta myös Suomen mestareiksi. Tasaisesti nuorista ja kokeneista pelaajista koottu joukkue katkaisi siis turkulaisten useamman vuoden jatkuneen kultaputken ja jätti joukkueen hopealle. SM-pronssia otti 4-0 voitolla helsinkiläinen ABC-Team ennen sarjan neljänneksi jäänyttä Seinäjoki Unitedia.

Vantaalaisille päivä oli mitä voittoisin, sillä alkuiltapäivästä pelattu nuorten U16-sarjalaisten SM-kulta ripustettiin myös Vantaan HCn nuorten miesten kaulaan. Voittajajoukkueessa pelasi samoja nuoria miehiä, mm. Elmeri Rihtilä ja Massimo Ruohonen, jotka olivat varmistamassa myös Vantaan ensimmäistä miesten maahockeyn SM-kultaa. Hopeaa junioreissa otti Warriors HC ja pronssia HC Kilppari, tiukalla 4-3 voitolla Seinäjoki Unitedin nuorista.

Lauantaina pelattiin myös naisten länsilohkon hockey5-SM-alkusarja Porissa. Warriors HCn naiset nousivat lohkokärkeen kahdella voitolla. Voitolla ja tappiolla jatkopaikan itselleen varmisti Seinäjoki Unitedin naiset kotijoukkue Narunkerän jäädessä lohkojumboksi kahdella tappiolla. Naisten hockey5 SM-pelit jatkuvat välierillä 19.9. Helsingissä ja niin ikään Velodromilla pelattavilla finaalipeleillä 25.9.