Hockey5 Suomen mestaruudet ratkaistiin Velodromilla lauantaina
6.7.2020 23:08 Uutiset / Liiton etusivu

ABC-Teamin miehet voittivat Hockey5:n Suomen mestaruuden. Naisten mestaruus pysyi Porvoo HC:llä.

Suomen mestaruudet ratkottiin lauantaina Velodromilla

Sateisesta säästä huolimatta Velodromi täyttyi hockey pelaajista. Hockey5 on maahockeystä kehitelty laji. Hockey5:a pelataan pienemmällä kentällä ja nimensä mukaisesti pelaajia on kentällä joukkueessa 5 maalivahti mukaan lukien. Alunperin laji on kehitelty nuorten Olympialaisiin vuonna 2014, jossa sitä on pelattu virallisesti ensimmäisen kerran. Pelialue on rajattu laidoilla. Peliaika on 3x10min.

Miesten finaali oli jännittävä loppuun asti

Tänä vuonna miesten sarjaan osallistui 6 joukkuetta. Joukkueet oli jaettu kahteen lohkoon. Finaalissa pelasi vastakkain ABC-Team ja UrjU. Finaali oli tasainen kaksi ensimmäistä erää, jotka kummatkin päättyivät tasalukemiin (1. 0-0 ja 2. 1-1). Ottelun ratkaisivat helsinkiläiset vasta viimeisessä erässä ja ottelu päättyi lukemiin 5-3. Kolmanneksi ottelussa sijoittui ensimmäistä kertaa turnaukseen osallistunut Porvoo HC. Porvoo Hc taisteli pronssista HT-85:n kanssa ja peli päättyi tiukan taistelun jälkeen lukemin 6-5.

ABC-Team - miehet (kuva: Martina Wilkinson)

ABC-Teamin kapteeni, Petri Mikkola vastaanottaa pokaalin (kuva: Vicky Moga)

Hockey5 SM miehet tilastot

Naisten mestaruus pysyi Porvoossa

Naisten sarjassa pelasi 5 joukkuetta. Mestaruus ratkaistiin sarjapisteillä, jonka Porvoo voitti 10 pisteellä. Toiseksi jääneellä ABC-Teamilla oli vain yksi piste vähemmän. Porvoo Hc ja Abc-Team pelasivat vastakkain melkein heti turnauksen alussa. Tasaisen ottelun voitti niukasti Porvoo lukemin 1-2. Pronssisen mitallin sai Warriors Hc 7 pisteellä. Warriors hävisi AbC-teamille lukemin 1-3. Warriors taisteli turnauksessa loppuun asti ja pelasi turnauksen viimeisessä ottelussa tasan Porvoo HC:n kanssa maalein 2-2.

Porvoo Hc - naiset

Porvoo HC:n kapteeni Nea Väisänen vastaanottaa pokaalin (kuva: Vicky Moga)

Hockey5 SM naiset tilastot